Økonomisk tilskud til din videregående efteruddannelse

Læs om Omstillingsfonden, Statens Voksen Uddannelsesstøtte og kompetencefonde her og se hvad dine muligheder er for at få tilskud til uddannelse.

Mange kan søge en eller anden form for tilskud til uddannelse. Men ikke alle er klar over det. Derfor har vi samlet de vigtigste oplysninger lige her, så du ikke risikerer at overse denne mulighed.

Det betyder, at du kan søge for hver dag, du er afsted på uddannelse, studerer, skriver projektopgave eller er til eksamen.

Læs mere om:

 • Omstillingsfonden - få op til 10.000 kr. til efteruddannelse (gælder daghold og aftenhold)
 • Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) (gælder daghold)
 • Regler og rettigheder for ledige
 • Kompetencefonde (gælder daghold og aftenhold) 
  Måske har du ret til uddannelse via kompetencefonden?
  Det kommer som en overraskelse for mange. Men rent faktisk har langt de fleste ret til at uddanne sig gratis i arbejdstiden, hvis de er omfattet af en privat overenskomst på LO-området. Og du kan helt selv bestemme, hvilken uddannelse, der passer dig bedst!

  Kompetencefonde
  En fonden indgået af arbejdsmarkedets parter på det private område om, at oprette uddannelsesfonde, der skal støtte efteruddannelse af medarbejdere i virksomheder, der har indgået overenskomst. Langt de fleste der er omfattet af en privat overenskomst på LO-området, har ret til gratis uddannelse.
  Der findes forskellige kompetencefonde opdelt i brancher, og hvert område administrerer selv pengene i henhold til overenskomsten. En virksomhed med over 100 medarbejdere har mulighed for at oprette sin egen fond og fordele pengene via sit eget uddannelsesudvalg.

  Selvvalgt uddannelse
  Som medarbejder har du ret til selv at vælge den uddannelse, du har brug for - derfor hedder det selvvalgt uddannelse. For at få gavn af kompetencefondene og deres penge, skal du være omfattet af en overenskomst med en aftale om selvvalgt uddannelse.