Lær at kommunikere, samarbejde og lede på tværs af kulturelle forskelle

Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i Ledelse.

Er du en del af en international virksomhed, så kan du møde nogle forhold og udfordringer, som er anderledes end i en lokal, national virksomhed.  Når du skal samarbejde på tværs af lande, sprog og kultur, så er kulturforståelse et meget vigtigt begreb at forholde sig til.

I Danmark er vi vant til en meget fri organisationsform, hvor medarbejdere ofte kan have direkte dialog med den øverste chef. Vi bliver også opdraget til selv at tage initiativ på arbejdspladsen. Men for andre kulturer kan det ligefrem være en provokerende og upassende måde at agere på.

I faget Interkulturel Ledelse og samarbejdsprocesser lærer du om forskellige ledelses- og kommunikationsprocesser, konflikthåndtering samt magt og beslutningsprocesser i interkulturelle konstellationer. Desuden arbejder vi med håndteringen af interkulturelle teams – hvordan sammensættes de optimalt og hvordan får man hver enkelt medarbejders forcer i spil på en positiv måde.

Indhold i faget:

  • Global – national identitet- og kulturforståelse
  • Interkulturel ledelses- og kommunikationsprocesser og modeller
  • Kulturkontekstuel konflikthåndtering
  • Magt og beslutningsprocesser i interkulturelle konstellationer
  • Kulturel mangfoldighedsfacilitering

Uddannelsen udbydes i samarbejde med Ledernes KompetenceCenter. 
 

Målgruppe

Faget er for dig der som leder opererer i en organisation, der er præget af mange kulturer. Dig der møder medarbejdere med en anden kulturbaggrund end din egen, og hvor det er nødvendigt, at du uanset kulturforskelle kan samarbejde og være med til at lede organisationen i den strategisk besluttede retning. 

Niveau

Faget er en del af akademiuddannelsen i Ledelse.

Faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Hvis det er længe siden, du har været på skolebænken, kan du inden studiestart med stor fordel vælge et indledende kursus i f.eks. matematik.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. 
Aftenhold & Online undervisning: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag. 
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.