Her får du ledelsesværktøjer til at opbygge optimisme, håb og modstandskraft

Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i Ledelse.

Psyken spiller en stor rolle i ledelse. Du kan påvirke dine medarbejdere positivt ved at forstå deres personprofiler og kommunikere derudfra.

I dette fag lærer du at vurdere, hvornår og hvordan du kan flytte fokus og skabe handlekraft og engagement hos dine medarbejdere og hvordan du sætter fokus på deres styrker.

Indhold i faget:

  • Personligt, reflekteret og autentisk lederskab i forbindelse med anvendelsen af positiv psykologi, så det giver positiv mening
  • Hvordan ledelse, der fokuserer på og fremelsker egne, medarbejdernes og organisationens styrker, er med til at skabe resultater på både den økonomiske og den menneskelige bundlinje

Uddannelsen udbydes i samarbejde med Ledernes KompetenceCenter. 
 

Målgruppe

Faget er for dig der ønsker at udvikle medarbejdernes styrker og dermed fremme trivsel og engagement på arbejdspladsen, ved at anvende ledelsesværktøjer, som opbygger 'psykologisk kapital' som optimisme, håb, selvtillid og modstandskraft.

Niveau

Faget er en del af akademiuddannelsen i Ledelse.

Faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Hvis det er længe siden, du har været på skolebænken, kan du inden studiestart med stor fordel vælge et indledende kursus i f.eks. matematik.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. 
Aftenhold & Online undervisning: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag. 
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.