Undgå juridiske tvister og faldgruber ved at tage højde for dem i strategien

Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i Ledelse.

Vil du gerne kunne vurdere, hvordan eventuelle tvister og problemer kan påvirke virksomhedens strategi, og hvordan det er muligt at undgå dem – så er faget strategi i juridisk perspektiv et meget relevant fag.

Her lærer du blandt andet at forstå forskellen på den juridiske risiko, den strategiske risiko og den omdømmemæssige risiko. Du lærer også at risikovurdere i forhold til forskellige parametre, såsom kreditorer, erstatning, arbejdsgiveransvar med mere.

Indhold i faget:

  • Ud fra en strategisk og forretningsmæssig tilgang til emnet have overblik over lovgivning der regulerer virksomheden, herunder kendskab til de kontraktretlige bestemmelser som f.eks. forpligtelser, opsigelse, annullering mv.

Målgruppe

Faget er for dig der arbejder med at formidle juridiske komplikationer og problemstillinger, og ønsker at blive bedre klædt på til at kunne vurdere, hvordan eventuelle tvister og problemer kan påvirke den overordnede strategi, og forstå forskellen på den juridiske risiko, den strategiske risiko og den omdømmemæssige risiko.

Niveau

Faget er en del af akademiuddannelsen i Ledelse.

En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus. 

Hvis du læser Akademiuddannelse i Ledelse kan du tage dette fag som valgfag.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør opmærksom på, at  faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i Ledelse

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.