Skab synlige resultater med samtalen i centrum.

Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i HR

I faget lærer du at gennemføre produktive samtaler, give feedback i konfliktløsningssituationer og benytte kommunikation som udviklingsværktøj. Du bliver skrap til at bruge coachingteknikker i praksis og bliver bevidst omkring etik i forskellige samtale situationer.

Du får et solidt indblik i kommunikationens afgørende betydning for virksomhedens fortsatte HR-udvikling. Vi arbejder med praksisnære problemstillinger og specifikke samtaleteknikker, så du bliver i stand til at anvende teknikker i din egen dagligdag og være med til at udvikle samtaler i din virksomhed.

Faget giver dig kompetencer og konkrete værktøjer, som er en uundværlig del af HR-medarbejderens arbejde og som ruster dig til at afholde konstruktive samtaler med medarbejderne.

I virksomheder kan der tit opstå konflikter, især på tværs af afdelinger, og med dette fag bliver du i stand til at håndtere vanskelige samtaler, samt analysere årsagerne og vurdere metoderne til løsning af konflikterne.

Indhold i faget:

  • Samtale- og kommunikationsteorier
  • Coaching og udviklingsorienterede samtaler
  • Etik og psykologi i samtaler
  • Medarbejdersamtaler, konflikthåndtering og feedback
  • Dialogværktøjer

Målgruppe

Uddannelsen er for dig, der arbejder med kommunikation og mennesker i din hverdag. Det kan være, at du er HR-medarbejder og ønsker konkrete teknikker til at blive en bedre formidler. Det kan også være, at du besidder en rådgivende og/eller coachende funktion og gerne vil have mere teoretisk viden på området.

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Human Resource.

En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør opmærksom på, at  faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i Human Resource

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.