Lær at bruge regneark til at styre virksomhedens økonomi

Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring.

Regneark er et nyttigt redskab, når du jonglerer med en masse tal. I faget lærer du at håndtere regneark i virksomhedens økonomistyring.

Du lærer at anvende regneark til at analysere og vurdere en lang række økonomiske data, opbygge modeller til økonomistyring, samt løse økonomiske og ledelsesmæssige problemstillinger i virksomheden.

Du bliver i stand til at bruge generelle funktioner i regneark såsom formatering, design, tabeller og modeller. Du får desuden vigtige redskaber til opstilling af diagrammer og prognoser, samt til bearbejdning og præsentation af data, så du kan anvende regneark til statistisk analyse.

Tilmelding på denne side er for dig, der er ledig. Hvis du er i job; tilmeld dig her >>

Indhold i faget:

  •  Anvendelse af regneark til økonomisk analyse og problemløsning
  •  Økonomiske modeller
  •  Dataindsamling, analyse og vurdering
  •  Økonomisk statistik
  •  Generelle funktioner i regneark

Målgruppe

Jobrettet uddannelse er forløb, der er tilrettelagt ledige. Forløbene varer op til seks uger, og giver dig en unik mulighed for at opdatere dine kompetencer og færdigheder, mens du er ledig.

Faget er for dig, der allerede har erfaring med økonomi og ønsker at styrke dine kompetencer i at bruge regneark. Du har typisk gennemført fagene Økonomistyring i praksis og Erhvervsøkonomi eller har lignende forudsætninger.

Niveau

Faget er en del af akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring.

Faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Hvis det er længe siden, du har været på skolebænken, kan du inden studiestart med stor fordel vælge et indledende kursus i f.eks. matematik.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i Økonomi og ressourcestyring.

Ansøgningsfrist

2 uger inden studiestart.
Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Afmelding til jobrettet uddannelse

Hvis du bliver forhindret i at deltage i den jobrettede uddannelse, skal du framelde dig Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Framelding skal ske før første kursusdag. Sker frameldingen efter kursusstart, vil Jobcentret eller A-kassen blive opkrævet fuld deltagerbetaling.