Vil du kunne rådgive din ledelse omkring økonomiske udfordringer? Og vil du kunne vurdere og analysere økonomiske nøgletal og bruge resultaterne som styringsværktøj?

I faget strategisk økonomi får du kompetencer til at kunne vurdere værdikæders økonomiske sammenhænge, og derved kunne afveje fordele og ulemper ved en åben økonomi.

Du lærer desuden at anvende proceskalkulation, at gennemføre en Risk Management plan og du får overblik over aktørerne på kapitalmarkederne.

Indhold i faget:

  • Mikro- og makroøkonomiske forhold
  • Værdikæder og risici
  • Virksomhedens økonomiopgave og datagrundlag
  • Aktørerne på kapitalmarkederne
  • Finansieringsmuligheder
  • Risk Management
  • Økonomiske nøgletal

Uddannelsen afvikles i samarbejde med Danske Speditører.

Målgruppe:

Faget Strategisk økonomi er for dig, der ønsker at tage del i virksomhedens økonomiske situation på et højere plan. Det er for dig, der vil kunne rådgive ledelsen, og som ønsker en mere analytisk tilgang, hvor nøgletal i højere grad anvendes som styringsværktøj.

Niveau

Faget er en del af den merkantile diplomuddannelse. 

En diplomuddannelse svarer til en bacheloruddannelse, som er en mellemlang videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din diplomuddannelse eller som et selvstændigt modul.

Læs om diplomuddannelsen i transport og supply chain optimering >>

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Én uge før opstart.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, fakturerer vi DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, fakturerer vi det fulde beløb.