På diplomfaget Maritim økonomi lærer du, at vurdere makroøkonomiske indikatorer og nøgletal, og anvend disse til at træffe beslutninger i en national eller international shipping virksomhed. 

  Faget er et obligatorisk fag på diplomuddannelsen i Shipping.

I faget Maritim økonomi får du kompetencer til at kunne analysere og vurdere makroøkonomiske indikatorer og nøgletal på shippingområdet.
Du får også kendskab til at kunne anvende mikro- og makroøkonomisk viden til at træffe beslutninger i en national eller international shipping virksomhed.

Derudover får du undervisning i  at beregne omkostninger til drift af et skib og anvende beregningen til give et tilbud til en kunde.

Modulet forudsætter at du er i stand til at bruge grafer, diagrammer, regneark og modeller til at illustrere økonomiske koncepter og forandringer.

Indhold i faget:

  • Den globale udvikling indenfor produktion, handel og transport
  • Micro og makro økonomiske begreber
  • Prisdannelse under forskellige markedsformer på shipping markederne
  • Økonomiske konjunkturer og den globale udvikling inden for produktion, handel og transport. Herunder valutaer og udviklingen af disse
  • Omkostninger og prissætning for de enkelte shipping markeder

Målgruppe 

Faget Maritim økonomi er for dig hvis du vil lære at vurdere makroøkonomiske indikatorer og nøgletal og anvende disse til at træffe beslutninger i en national eller international shipping virksomhed.

Tilmeld dig hurtigst muligt

Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. 
Aftenhold: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag. 
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.