Få kompetencer inden for planlægning, projektering, udførelse, drift, eftersyn og vedligeholdelse af el-tekniske bygningsinstallationer

Faget bygningsinstallation er obligatorisk på akademiuddannelsen el-installation. Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i energiteknologi (fag 3 til fagrække vedrørende delautorisation el).

Du skal have bestået faget installation og dokumentation for at kunne deltage på dette fag.

I faget arbejder du med alle faser af bygningsinstallation – herunder planlægning, projektering, udførelse, drift, eftersyn og vedligeholdelse af el-tekniske bygningsinstallationer.

Du lærer at håndtere udførelsen af el-tekniske installationer under anvendelse af den nyeste teknologi i et fagligt og tværfagligt samarbejde. Bygningsinstallationers opbygning, anvendte komponenter, funktion og energimæssige konsekvenser hører også til pensum, og du får desuden viden om gældende bekendtgørelser og standarder indenfor området.

Indhold i faget:

  • anvende de værktøjer og metoder, der skal bruges i forhold til at planlægge, projektere, dokumentere, idriftsætte og servicere el-tekniske bygningsinstallationer.
  • vurdere anlægsformer samt vælge relevante, tidssvarende og økonomisk fordelagtige løsninger inden for området.
  • vurdere og gennemføre praksisnære problemløsninger indenfor fagområdet under hensyntagen til  energi- og miljøtekniske forhold.

Målgruppe

Faget er for dig, der ønsker kompetencer inden for planlægning, projektering, udførelse, drift, eftersyn og vedligeholdelse af el-tekniske bygningsinstallationer.

Uddanelsen er udviklet i samarbejde med Solar School.

Niveau

Faget er en del af akademiuddannelsen i El-installation.

En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør opmærksom på, at  faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i El-installation.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.