Få styr på sprog, vinkling og opbygning af dine tekster - og skriv, så det fænger

Faget er et valgfag på akademiuddannelsen i kommunikation og formidling.

Lær at bruge ordene til at skabe krystalklare tekster med den helt rigtige virkning til situationen. Bliv bedre til at skrive tekster i virksomheden.

Du lærer at anvende det skriftlige medie til at ”fange” den gode historie, fremme virksomhedens mål og understøtte marketingindsatsen.

I faget arbejder du seriøst og kreativt med virksomhedens skriftlige kommunikation og lærer at skrive tekster, der giver modtageren lyst til at læse videre.

Du lærer at planlægge, udføre og evaluere på din skriftlige kommunikation. Du bliver i stand til at skrive målrettede teksttyper inden for flere forskellige genrer og du kommer til at arbejde med det sproglige udtryk, den logiske opbygning og den kreative proces.

Du kommer til at skrive en masse tekster i forskellige genrer og arbejde med sprog, vinkling og opbygning af dine tekster. Du bliver også præsenteret for forskellige tekstmodeller, ligesom du lærer at skrive målrettet, grammatisk korrekt og i overensstemmelse med din virksomheds kommunikationsstrategi. 

Faget giver dig forståelse for forskellige mediers fordele og ulemper i relation til kommunikation med målgruppen. Du lærer at bruge det skriftlige medie til at styrke virksomhedens kommunikation og markedsføring.

Du lærer bl.a. om:

  • Den organisatoriske kontekst og målgruppeorientering
  • Organisationens forskellige teksttyper og medievalg
  • Grundlæggende journalistiske redskaber
  • Godt sprog, tekstmæssig sammenhæng og hensigtsmæssig formidling med udgangspunkt i den retoriske situation

Målgruppe

Dette fag er for dig, som vil dygtiggøre dig i skriftlig kommunikation og udvikle kompetencer, der kan bruges i mange sammenhænge. Måske er du ansvarlig for virksomhedens kundekontakt, eller du arbejder med at styrke virksomhedens profil på forskellige skriftlige medier.

Niveau

Faget er en del af akademiuddannelsen i kommunikation og formidling.

En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Du kan med stor fordel vælge et Indledende kursus før eller sideløbende med, at du deltager på et fagmodul.

Vi gør opmærksom på, at  faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i kommunikation og formidling.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold:
2 uger inden studiestart.

Aftenhold:
Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag.

Kun hold med ledige pladser vises på hjemmesiden.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.