Bliv klogere på dig selv i din rolle som den professionelle i dit daglige arbejde inden for sundhedsvæsenets organisatoriske og kulturelle rammer.

I din dagligdag i social- og sundhedsvæsenet støder du på en mangfoldig skare af borgere og samarbejdspartnere. Det kan give en række udfordringer, og derfor får du her viden om kulturforståelse, magt og etiske problemstillinger i forhold til samarbejdet med borgere og kollegaer.

På faget er der fokus på borgeren som bruger af social- og sundhedsvæsenet. Her vil vi berøre begreber som livsformer, levevilkår, kultur, syg og sund.

Du bliver desuden udstyret med en række konkrete værktøjer, som du kan anvende i dit daglige arbejde både nu og i fremtiden.

Indhold i faget:

  • Analyse af og forståelse for de samfundsmæssige og organisatoriske rammer
  • Forandringers betydning for arbejdet på social– og sundhedsområdet
  • Organisationers og kulturers betydning for samarbejde mellem borgere og dig som den professionelle
  • Forståelse for dilemmaer og konflikter i mellemmenneskelige relationer. 

Målgruppe

Faget er for dig, der vil være i stand til at arbejde med konflikthåndtering på tværs af forskellige persongrupper på din arbejdsplads. Det er for dig, der ønsker at sikre, at din arbejdsplads altid agerer optimalt i forhold til de forskellige kulturelle grupper af borgere, pårørende og kolleger

Niveau

Faget er en del af Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.

Faget afsluttes med et skriftligt projekt og en mundtlig eksamen.

Hvis det er længe siden, du har været på skolebænken, kan du inden studiestart med stor fordel vælge et indledende kursus i f.eks. matematik.
Er det længe siden, at du senest har skrevet en projekt-(opgave), så er det en god investering med et Indledende kursus i studieforberedelse, studieteknik og projektskrivning. Her lærer du både om studieteknik og forskellige facetter i projektskrivning.

Tag en hel akademiuddannelse (AU)

Du kan tage en hel akademiuddannelse på typisk 2-3 år, enten på daghold eller aftenhold eller en kombination.

Du kan også sammensætte din uddannelse på tværs af retningerne. Se mere om den fleksible akademiuddannelse her

Læs mere om akademiuddannelsen i Sundhedspraksis

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering >>

Ansøgningsfrist

Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. 
Aftenhold & Online undervisning: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag. 
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.

Afmeldingsbetingelser

Eventuel afmelding til uddannelsen kan ske gebyrfrit indtil 14 dage før undervisningsstart. Sker afmelding herefter og frem til uddannelsesstart, bliver du faktureret DKK 500,- i afmeldegebyr. Afmelder du dig efter uddannelsesstart, faktureres det fulde beløb.

Ved dokumenteret sygdom,­ afslag på Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) eller afslag fra a-kasse/jobcenter, ­kan afmelding ske gebyrfrit helt op til første undervisningsdag.