SCADA, netværk og databaser er skræddersyet til dig, som godt kunne tænke dig at få styrket dine kompetencer inden for opsætning af SCADA systemer til maskin- og procesanlæg, og at designe en SCADA-brugerflade i dialog med kunden.

  Faget er obligatorisk på studieretningen "industri" på akademiuddannelsen i Automation & Drift, men kan også læses selvstændigt.

Få mere funktionalitet på kortere tid
Faget er til dig, der brænder du for at løse automationsopgaver, og ønsker ny kompetencer i SCADA programmering, som dækker over overvågning og dataopsamling fra større anlæg inden for mange brancher. 

I faget SCADA, netværk og databaser bliver du præsenteret for en eller flere af de mest almindeligt anvendte SCADA-software (tagbaserede), med anvendelse af OPC-kommunikation til valgfri PLC.

Der vil i forløbet blive arbejdet med gældende regler og normer, samtidig fokuserer vi på design og visualisering af en SCADA-brugerflade. Du bliver kvalificeret til at udarbejde forslag til datalogning og præsentation af opsamlede data samt håndtere datakommunikation ved at strukturere  løsninger, der udføres efter gældende regler og normer. Endvidere får du kompetence til at designe en SCADA-brugerflade i dialog med kunden.

Indhold i faget:

  • Typiske netværksstrukturer ved anvendelse af SCADA løsninger.
  • SCADA systemer og OPC klient og OPC server
  • High Performance HMI
  • Opsamling og logning af historiske data

Målgruppe

Faget SCADA, netværk og databaser er for dig, der vil lære at designe en SCADA brugerflade i dialog med kunden, og du have viden om High Performance HMI.

Tilmeld dig hurtigst muligt

Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. 
Aftenhold: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag. 
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.