Er du ledig? Så kan du have ret til seks ugers jobrettet uddannelse. Læs mere om de forskellige uddannelser for ledige, vi udbyder på Smart Academy.

Kurser for ledige: Din vej til nye kompetencer

Udnyt din tid som ledig til at opkvalificere dig - eller få papir på dine kompetencer. 
Som ledig har du mulighed for at søge om at få betalt 6 ugers kursus af dit jobcenter eller din a-kasse.

Tag uddannelse på dagpenge

Er du faglært eller ufaglært, kan du som dagpengemodtager få op til 6 ugers jobrettet uddannelse. 
Du kan få uddannelse betalt via din a-kasse, når du er berettiget til 6 ugers jobrettet uddannelse. Hvis du ikke er berettiget til at søge uddannelse via din a-kasse, kan du søge hos dit jobcenter og få dem til at bevillige.
I løbet af en dagpengeperiode på to år har du ret til ét jobrettet uddannelsesforløb, og fra og med 1. august 2020 er det muligt at starte på jobrettet uddannelse fra første ledighedsdag inden for områder, hvor der er særligt gode jobmuligheder.

Der findes en liste med kurser og uddannelsesforløb, som du kan vælge mellem. De kurser, som du kan vælge, er inden for brancher, hvor der er mangel på arbejdskraft. 

Sådan forløber kurserne

Der er udarbejdet en positivliste med de uddannelser og kurser, som du kan vælge mellem. Alle er på akademiniveau og nøje udvalgte fra positivliste, således du med et uddannelsesforløb har mulighed for at finde job med dine nye kompetencer. 

Sådan kommer du i gang:

  1. Find din ønsket seks ugers jobrettet uddannelse
  2. Kontakt din a-kasse med dit ønske
  3. Din a-kasse skal godkende, før du starter
  4. Når din uddannelse er godkendt, skal du selv tilmelde dig dit ønsket uddannelsesforløb på siden her
  5. Du finder alle forløb vi tilbyder i den nærmeste fremtid herunder
  6. Vi hjælper gerne - så aftal eventuelt nærmere omkring dit forløb med vores Karrierecenter

Find 6 ugers jobrettet kurser for ledige

Smart Academy tilbyder netop nu kompetencegivende uddannelser på akademiniveau for ledige. Se aktuelle uddannelsesforløb/kurser skræddersyet ledige herunder.

Under hver beskrivelse kan du finde information såsom pris, dato og certificering, så du kan finde netop det kursus for ledige, der kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.