På diplomfaget Maritim økonomi lærer du, at vurdere makroøkonomiske indikatorer og nøgletal, og anvend disse til at træffe beslutninger i en national eller international shipping virksomhed

  Faget er et obligatorisk fag på diplomuddannelsen i Shipping.

I faget Maritim økonomi får du kompetencer til at kunne analysere og vurdere makroøkonomiske indikatorer og nøgletal på shippingområdet.
Du får også kendskab til at kunne anvende mikro- og makroøkonomisk viden til at træffe beslutninger i en national eller international shipping virksomhed.

Derudover får du undervisning i  at beregne omkostninger til drift af et skib og anvende beregningen til give et tilbud til en kunde.

Modulet forudsætter at du er i stand til at bruge grafer, diagrammer, regneark og modeller til at illustrere økonomiske koncepter og forandringer.

Indhold i faget:

  • Micro og makro økonomiske begreber og den globale udvikling inden for produktion, handel og transport
  • Prisdannelse under forskellige markedsformer på shipping markederne
  • Økonomiske konjunkturer og den globale udvikling inden for produktion, handel og transport. Herunder valutaer og udviklingen af disse
  • Omkostninger og prissætning for de enkelte shipping markeder

Målgruppe 

Faget Kundesamspil er for dig, der vil lære at vurdere makroøkonomiske indikatorer og nøgletal og anvende disse til at træffe beslutninger i en national eller international shipping virksomhed.

Tilmeld dig hurtigst muligt

Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. 
Aftenhold: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag. 
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.