Databaser er en grundlæggende del af næsten alle IT-systemer. I faget Database lærer du, hvordan du designer og udvikler databaser, der passer til netop din virksomheds behov.

Vil du gerne tage et fag i dit eget tempo og kribler det i fingrene for at komme i gang med det samme? Så er Database en oplagt mulighed. Faget er med løbende optag, og du bestemmer selv, hvor hurtigt du vil gennemføre faget. Du kan dog maksimalt bruge 6 måneder. Der bliver afviklet eksaminer cirka hver 3 måned.

Introduktion

IT-faget Database fokuserer på databaseopbevaring, og du lærer bl.a.

  • hvordan du skaber struktur i store mængder data
  • hvordan du udvikler en database, der er robust, effektiv og skalérbar
  • best practices for databasedesign
  • hvordan du tilgår din database fra andre computere og applikationer.

I undervisningen bruges Microsoft SQL Server, der er en af de mest udbredte databaser. Det du lærer i faget vil du også kunne anvende i andre databaser.

Relevans

Faget er relevant for dig, der vil arbejde med udvikling af databaser, eller som vil arbejde med udvikling af applikationer, der anvender databaser.

Udbytte

Du får kompetencerne til at

  • udvikle databaser, der leverer integritet, performance og sikker adgang til dine data
  • vurdere og kvalitetssikre et databasedesign før udvikling
  • indgå som en kompetent deltager i databaseudvikling

Praktisk

Du kan tage faget som en del af din akademiuddannelse, eller som et selvstændigt enkeltfag.

Da faget foregår online, er det så fleksibelt at du kan tilpasse studiet til dine arbejdsmæssige og private forhold, så du kan studere når og hvor det passer dig bedst. Faget tager udgangspunkt i dine problemstillinger og erfaringer, så du straks kan bruge din nye viden i dit professionelle virke.