På faget Global økonomi får du en forståelse for centrale samfundsøkonomiske sammenhænge for en åben økonomi i en globaliseret verden

  Faget er et valgfag på Akademiudannelse Økonomi og ressourcestyring.

På faget Global økonomi får du indblik i internationalt samarbejde og globalisering, og hvordan de påvirker virksomhedens konkurrenceevne. Du får indgående kendskab til samfundsøkonomi og økonomiske begreber, og du lærer om international økonomi og hvordan den hænger sammen med en given samfundsøkonomi.

Du lærer, at analysere og forstå samfundsøkonomiske problemstillinger og det internationale valutamarked og at benytte makroøkonomiske begreber til at analysere samfundsøkonomiske forhold.

Indhold i faget:

  • samfundsøkonomi, global økonomi og økonomiske begreber
  • de vigtigste økonomibegreber og analytiske indikatorer
  • det samlede internationale økonomiske samfund som en helhed og handelspolitiske forhold, herunder hvordan politikere, økonomer, virksomheder og lign. kan påvirke økonomier på globalt og nationalt plan
  • begreber som inflation, konjunkturer, offentlige indgreb, prisdannelse og vækst, og hvordan du bruger dem i praksis

Målgruppe

Faget er for dig, der arbejder med et område, hvor den globale økonomi har indflydelse. Du sidder måske i en stilling som controller eller analytiker, eller du skal til at tage hul på en ny karriere og ønsker mere viden om de globale sammenhænge inden for økonomi, handel og politik.

Tilmeld dig hurtigst muligt

Daghold: Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. 
Aftenhold & Online undervisning: Tilmeldingsfristen fremgår af det enkelte hold.

Hvis der er ledige pladser, optager vi studerende helt frem til første undervisningsdag. 
Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.